Harde schijf

Een harde schijf is een vast onderdeel van elke computer. Als u wat op de computer bewaart, zoals foto’s, video’s, documenten en bestanden, dan worden deze op een harde schijf opgeslagen. Maar wist u dat ook programma’s en uw besturingssysteem worden opgeslagen?

Standaard verkoopt Van Rosmalen ComputerDiensten laptops en computers met een HDD (Hard Disk Drive). Wilt u liever een laptop of computer die snel opstart en schokbestendig is? Dan adviseren wij u om te kiezen voor een SSD (Solid State Drive). Helaas is een SSD wel duurder dan een HDD, maar u krijgt er wel een snellere, schokbestendige laptop/computer voor! Uiteraard ligt deze keuze helemaal bij u. Om u op beeld te laten zien hoe snel een SSD is, hebben wij voor u een filmpje met twee laptops gemaakt. Deze kunt u hieronder vinden.

Verder raden wij u aan om altijd een externe back-up te hebben, zoals een externe harde schijf. Hierop kunt u ook al uw gegevens bewaren. Mocht er iets met uw harde schijf in uw computer gebeuren, dan heeft altijd een extra exemplaar waarop u de gegevens terug kunt vinden.

Heeft u een laptop of computer waarvan de harde schijf stuk is? En u heeft geen opgeslagen back-ups? Kom dan bij ons langs in de winkel. Dan gaan wij kijken of wij via professionele recovery software toch weer bestanden terug kunnen halen.