Moederbord

Wat is een moederbord? Een moederbord is als het ware de basis van elke computer en laptop. Het is een plaat waarop andere onderdelen worden gemonteerd. Dit zijn onderdelen zoals de processor, geheugenkaarten, videokaarten, geluidskaarten en netwerkkaarten. Ook aansluitingen voor de USB-sticks en CD- en DVD-spelers worden hierop gemonteerd.

Als uw computer opeens niet meer wil opstarten, kan het zijn dat uw moederbord kapot is. Om de computer weer aan de praat te kunnen krijgen, is het goed dat er een expert naar kijkt. Van Rosmalen ComputerDiensten onderzoekt of het moederbord inderdaad de oorzaak is. Blijkt dit de oorzaak te zijn, dan kunnen wij voor u een nieuw moederbord plaatsen die past bij de rest van de onderdelen.

Wanneer u een nieuwe computer wil laten samenstellen dan kan dit natuurlijk ook. Wij gaan dan eerst, tijdens een gesprek met u kijken wat u zoal met de computer wilt kunnen doen (mailen, internetten, foto’s bewerken. Daarna stellen wij de computer samen uit onderdelen die passen bij uw wensen.